Sessies
In twee ronden kan je de volgende sessie en workshops volgen (klik op de naam om meer informatie te lezen).
Ronde 1 (14:45 - 15:30) Ronde 2 (16:00 - 16:45)
1. Zet in op multifunctionele gebieden; van mono naar multi:
Transformatie van Jaarbeurs terrein Utrecht
2. Zet in op ecosystemen van werk:
‘Toon eens wat meer liefde voor bedrijventerreinen’.
3. Zet in op innovatie:
Succesfactoren, voor- en nadelen van verschillende soorten innovatie-omgevingen
4. Zet in op gebiedstransformatie:
Herontwikkeling tot een uniek nieuw stuk stad: het Codrico Terrein.
5. Zet in op Transformeren ken je leren! (Pandniveau)
Fakton gaat in op leerpunten bij transformatie op pand niveau
Let op! Wordt alleen in ronde 1 om 14.45 uur gegeven
6.Zet in op Transformeren ken je leren! (Gebiedsniveau)
Impulsaanpak Winkelgebieden
7.Stadsprojecten Rotterdam: een inkijk bij het Getijdenpark Feyenoord en het Nelson Mandelapark
Sessie 1. Zet in op multifunctionele gebieden; van mono naar multi:
In de sessie zal ingegaan worden op de transformatie van het Jaarbeurs terrein in Utrecht. Een gebied dat nu gedomineerd wordt door logistiek en parkeervelden wordt getransformeerd naar een gemixte groene stadswijk met de Jaarbeurs als levendig middelpunt. Daarnaast zal in de sessie ingegaan worden op de potentie van het (Rotterdamse) dakenlandschap om – onder andere- in te zetten op een meer multifunctionele stad. Na afloop is er ruimte voor vragen.
Sessie met Sanne van Manen (Associate, and Architect bij MVRDV)
Sessie 2. Zet in op ecosystemen van werk: ‘toon eens wat meer liefde voor bedrijventerreinen’.
Het lijkt niet bij iedereen bekend te zijn, maar zeker 30% van de banen en bedrijven in stad en regio zijn gevestigd op bedrijventerreinen. Inschatting is dat circa 40% van het BRP wordt verdiend op deze terreinen. Daarbij komt dat de terreinen werkgelegenheid bieden voor alle opleidingsniveau en juist ruimte bieden voor de groeiende maakindustrie, ambachtelijke bedrijven en juist hier vakmanschap wordt gekoesterd. Er is nog weinig bekend over de grote circulaire potentie van deze gebieden en enorme bijdrage aan CO2-reductie. Toch lijkt het er in de beeldvorming op dat er vooral politieke liefde is voor deze gebieden wanneer er woningen gebouwd kunnen worden of er overlast en veiligheidsissues spelen. Een meer liefdevolle benadering kan geen kwaad.
Sessie met Cees-Jan Pen (Fontys lector)
Sessie 3. Zet in op innovatie:
Paul Bleumink, Managing Partner Buck Consultants International, gaat in op de succesfactoren, voor- en nadelen van verschillende soorten innovatie-omgevingen zoals campussen, science parken en innovatiedistricten. En, waar liggen voor Rotterdam de komende jaren de kansen?
Sessie met Paul Bleumink (Buck Consultants International)
Sessie 4. Zet in op gebiedstransformatie:
Sessie 5. Zet in op Transformeren ken je leren! (Pandniveau)
Sessie met Sander van Engelen (Senior ontwikkelaar Fakton)
Let op! wordt alleen in ronde 1 om 14.45 uur gegeven.
Sessie 6. Zet in op Transformeren ken je leren! (Gebiedsniveau)
De retail in winkelgebieden staat in binnensteden en kernen sterk onder druk. Dit heeft structurele leegstand en verloedering tot gevolg. De Rijksoverheid stelt met het programma Impulsaanpak Winkelgebieden 100 miljoen euro beschikbaar om lokale projecten te ondersteunen die de leegstand in centrale winkelgebieden en binnenstedelijke winkelstraten terug dringen en zorgen voor een nieuwe sociaal-economische basis. Zo wil de overheid stimuleren om binnensteden weer leefbaar en aantrekkelijk te maken.
Het programma richt zich op een gebiedsgerichte aanpak, waarbij gemeenten en private investeerders samenwerken. De regeling is een afrondende fase, dit voorjaar wordt het eerste indieningstijdvak opengesteld. In deze sessie geven we een update van de regeling en wordt het programma aan de hand van 20 veelgestelde vragen toegelicht.
Sessie met Jacques de Win (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)
Sessie 7. Stadsprojecten Rotterdam: een inkijk bij het Getijdenpark Feyenoord en het Nelson Mandelapark
De Stadsprojecten Rotterdam zijn groene en aantrekkelijke openbare ruimtes voor alle Rotterdammers. Met parken, pleinen en straten die ruimte bieden voor bewegen, ontspannen en ontmoeten. De Stadsprojecten helpen bij het verlagen van hittestress, bij de opvang van regenwater en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Door de schonere lucht kunnen we straks woningen bouwen waar dat nu nog niet mogelijk is. Ook zorgen de Stadsprojecten voor werkgelegenheid, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en ruimte voor festivals. Stadsprojecten Rotterdam. Rotterdam Sterker Door investeren in de toekomst. Het Getijdenparkpark Feyenoord en het Nelson Mandelapark zijn twee van die Stadsprojecten. Met deze sessie krijgen jullie een inkijk in het ontstaan van het programma van eisen van het Getijdenpark Feyenoord en worden jullie meegenomen in het vastgesteld Masterplan van het Nelson Mandelapark. Twee parken die worden aangelegd op en in het water.
Sessie met Christophe Cornille (projectsenior landschap Gemeente Rotterdam)
Transformatiecongres Rotterdam 2022
Registratiewebsite voor Transformatiecongres Rotterdam 2022Transformatiecongres Rotterdam 2022klantenservice@vakmedianet.nl
Transformatiecongres Rotterdam 2022klantenservice@vakmedianet.nlhttps://www.rotterdamtransformatiecongres.nl
2022-02-21
2022-02-21
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Transformatiecongres Rotterdam 2022Transformatiecongres Rotterdam 20220.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
De DoelenDe DoelenSchouwburgplein 50 3012 CL Rotterdam Nederland